تفاوت بین سی پی یوهای (CPU) سری Gold و Silver چیست؟
مرکز پردازش و مغزهای متفکر کامپیوترهای خانگی و سرورها، سی پی یوها هستند که وظیفه مدیریت دستگاهها و انجام فرایندهای پردازشی سنگین را برعهده دارند. در حقیقت با توجه به این که در چه حوزهای فعالیت میکنید و هدف شما از کار با رایانهها چیست، قدرت CPU مورد نیازتان میتواند متفاوت باشد. چرا که ظرفیت پردازندههای سیستمهای خانگی با پردازندههای سرور تفاوت دارند. از این رو شرکتهای تولیدکننده سی پی یو، تلاش میکنند تا محصولات بسیار متنوعی را به بازار عرضه کنند تا نیاز تمامی کاربران را بر طرف کند. به عنوان مثال شرکت اینتل (Intel) سی پی یوهای متنوعی برای استفاده در کامپیوتر و سرور تولید کرده است. در ادامه این متن تصمیم داریم به مقایسه پردازندههای گلد (Gold) و سیلور (Silver) بپردازیم، اگر قصد خرید یک پردازنده جدید را دارید تا انتهای متن همراه ما شوید.
وظیفه CPU در کامپیوترها چیست؟
همانطور که میدانید CPU یا پردازنده مرکزی، وظیفه پردازش دستورات، همچنین مدیریت، تقسیم وظایف و ایجاد ارتباط بین قطعات مختلف رایانه را بر عهده دارد. در واقع انتخاب یک سی پی یو اشتباه برای کامپیوترتان میتواند عملکرد دیگر قطعات رایانه را هم تحت تأثیر قرار دهد. به عنوان مثال یک پردازنده قدیمی شرکت اینتل بهخوبی نمیتواند با انواع کارت گرافیت سری جدید انویدیا هماهنگ شود و همچون یک سرعتگیر جلوی قدرت آن را خواهد گرفت. از طرفی اگر از یک مدل کارت گرافیک در دو سیستم با دو نسل متفاوت از CPU استفاده کنید، آن دستگاهی نهایت قدرت پردازش تصاویر را خواهد داشت که پردازنده قویتری استفاده میکند.
پردازنده Gold و Silver اینتل سری Pentium
یکی از دستهبندیهای معروف پردازندههای شرکت اینتل، سری پنتیوم است. در حقیقت این نوع CPUها در میان پردازندههای کممصرف قرار گرفته و به دو گروه اصلی Pentium Silver و Pentium Gold تقسیم میشوند.
بسیاری از این سی پی یوها به صورت ۴ هستهای و با ۴ مگابایت حافظه کش در بازار عرضه شده که با نام Quad Core نیز شناخته میشوند. به طور کلی تفاوت بین سری گلد و سیلور CPU پنتیوم در فرکانس پایه این قطعات است.
پردازندههای پنتیوم که شامل سریهای N5000 و N5030 هستند، از پردازندههای سلرون قدرت بیشتری دارند. به همین دلیل میتوان گفت که سی پی یو Gold و Silver پنتیوم علاوه بر اجرای بسیاری از نرمافزارهای حسابداری و آفیس، امکان اجرای برخی از نرمافزارهای ویرایش عکس همچون ایلاستریتور و فتوشاپ را دارند.
پردازنده Gold و Silver اینتل سری Xeon
سی پی یوهای قدرتمند سری زئون از پردازندههای کلاس سروری محسوب میشوند که برای سرورها، ورکاستیشنها و دیتاسنترهای مختلف بهینه شدهاند. در حقیقت انواع سی پی یو Xeon جزء پردازندههای صنعتی برای تجهیزات سختافزاری سروری شرکت اینتل هستند.
پردازندههای سری Xeon دارای سه گروه گلد، سیلور و برونز هستند؛ البته قدرتمندترین پردازندههای اینتل در همین سری قرار دارند. تعداد هسته، حافظه کش و فرکانس پردازندههای سری Xeon نسبت به محصولات سری Core بالاتر بوده و میتوان تا ۳۲ عدد سی پی یو را در کنار هم به صورت همزمان قرار داد. در ادامه به مقایسه پردازندههای طلایی (Gold) و نقرهای (Silver) زئون اینتل میپردازیم.
خانواده پردازندههای Gold زئون اینتل
سی پی یوهای گلد Xeon اینتل، به خانوادههای گلد ۵۲۰۰ و گلد ۶۲۰۰ دو یا چهار سوکتی تقسیم میشوند. به گفته شرکت اینتل، پردازندههای Gold با پشتیبانی از سرعتهای بالاتر، ظرفیت حافظه افزایش یافته و مقیاسپذیری چهار سوکتی، بهبود قابلتوجهی در عملکرد، قابلیت اطمینان و امنیت سختافزاری به وجود آوردهاند. در حقیقت این CPUها برای مراکز داده، محاسبات چند ابری، حجم کاری بالای شبکهها و ذخیرهسازی دادهها بهینه شدهاند.
به طور کلی خانواده پردازندههای Gold اینتل برای اکثر بارهای کاری SQL Server بهترین انتخاب خواهند بود. سری سی پی یوهای گلد به شما این امکان را میدهد تا از بین ۴ تا ۲۲ هسته فیزیکی با SKUهای بهینهسازی شده برای فرکانس و تعداد هستههای پایینتر انتخاب کنید. در واقع با این کار در حالی که تعداد هسته فیزیکی شبکه را کمتر میکنید، عملکرد CPU تکرشتهای بالاتری خواهید داشت که در نهایت هزینههای مجوز SQL Server را به حداقل میرساند.
خانواده پردازندههای Silver زئون اینتل
سی پی یوهای سیلور Xeon اینتل، برای سرورهای دو سوکتی یک انتخاب ایدهآل به نظر میرسند. به گفته شرکت اینتل، پردازندههای Silver با بهبود سرعت حافظه، بهرهوری انرژی خوبی به همراه داشته و عملکرد ضروری شبکه را تسهیل میکنند. به طور کلی این CPUها عملکرد پیشرفته سختافزاری برای محاسبات، شبکه و ذخیرهسازی مرکز داده ورودی را فراهم میکنند.
خانواده سی پی یوهای سیلور دارای قابلیت Hyper-threading، Turbo Boost، پشتیبانی از DDR4-2400 و اندازههای کش L3 هستند. این موضوع باعث میشود که CPU Silver نسبت به خانواده پردازندههای Intel Xeon Bronze یا سطح مبتدی، انتخاب بهتری برای استفاده در SQL Server باشد؛ اما برتری خاصی در مقابل سری CPU Gold ندارد.
سؤالات متداول
مهمترین تفاوت بین سی پی یو گلد (Gold) و CPU سیلور (Silver) چیست؟
به طور کلی تفاوت اصلی بین سی پی یوهای سری گلد و سیلور در فرکانس پایه آنها خواهد بود.
قیمت CPU گلد و سیلور چقدر است؟
قیمت پردازندههای کامپیوترهای خانگی و سرورها به دلیل نوسانات نرخ ارز متغیر است برای اطلاع دقیق از قیمت انواع سی پی یو به بخش محصولات سایت مراجعه کنید.
گفتار پایانی؛ از کجا CPU گلد یا سیلور بخریم؟
در متن بالا مروری کامل داشتیم به بررسی تفاوت میان CPU گلد (Gold) و سی پی یو سیلور (Silver)، تا شما بهترین انتخاب را برای خرید پردازنده مناسب داشته باشید. در حقیقت یکی از فاکتورهای اصلی و گاهی گیجکننده برای خرید سیستم خانگی یا سرور، همین موضوع انتخاب سی پی یو مناسب خواهد بود. از این رو میتوانید برای خرید سرور و تجهیزات آن، همچنین لپتاپ و تجهیزات جانبی نو و استوک با کارشناسان گروه آسیم کارا در تماس باشید. به نظر شما دو پردازنده معروف و پرطرفدار گلد و سیلور برای چه کاربردهایی مناسبتر هستند؟ نظرتان را با ما در کامنتها به اشتراک بگذارید.